Valle San Lorenzo Sports Centre

The assignment consisted of fully renewing the existing outdoors sports facilities that were in poorly conditions and whose use depended on the weather.

 

We proposed an indoors sports hall with a central area of flexible use that could be used for practising different sport disciplines, a dressing room unit and other services unit annexed to the building.

 

The distinctive roof defines the image of the sports hall. A “wave”, produced by big wooden beams of 38 m length and metallic finish covering, whose surface changes during the day depending on the weather. We try and incorporate two of the virtues of Arona into the project: the clarity of the sky and purity and colour of the waters of its coast.

 

A new sports venue that will revitalize the Valle San Lorenzo area, offering a new meeting point for sports lovers.

Location

Arona, Tenerife

Customer

Ayuntamiento de Arona

Date

2009

Category

Sports